Succesverhalen

Het Tandemproject is goed voor ruim 200 tandemuitwisselingen per jaar. Je kunt onderstaan enkele verhalen lezen van studenten die een tandempartner hebben gevonden om een andere taal te leren of bij te schaven.

 

Ontdek hieronder tal van boeiende verhalen:

Het contact kwam onmiddellijk heel gemakkelijk tot stand en ik heb mijn tandempartner snel beter leren kennen. We konden echt over alles spreken (familie, studies, reizen, hobby's, ...) en hadden veel gemeen, zo bleek. Dankzij de tandem heb ik mij snel kunnen verdiepen in het Nederlands. Je leert meer dan als je enkel les zou volgen. (C., Rechten, ULB)
Vanaf de eerste afspraak konden we het goed met elkaar vinden. Mijn tandempartner was een heel goede coach: ze verbeterde mijn fouten met plezier en gaf altijd nuttige feedback. Ze heeft mij ook kennis laten maken met haar vriendenkring. Dat heeft mijn leven echt verrijkt en ik had nooit gedacht dat ik zoveel van het Nederlands zou houden. (E., Rechten, ULB)
We hebben heel veel over onze gemeenschappelijke studies gesproken. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn juridisch Nederlands veel beter is geworden. Ik heb bijvoorbeeld heel wat vaktermen geleerd over de verschillende rechtbanken en hoven, wanbedrijven, misdaden en vorderingen. Buiten de taalcompetenties heb ik veel geleerd over de hobby’s van mijn tandempartner, zijn dagelijks leven, zijn familie en vrienden. Ik zou een tandemuitwisseling zeker aanraden om een taal te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen. (M., Rechten, ULB)
Ik heb erg veel Nederlands geleerd tijdens de ontmoetingen met mijn tandempartner: hoe ik kan praten over mijn interesses, familie en studies. Daarnaast heb ik veel geleerd over de Nederlandse cultuur (mijn tandempartner komt uit Nederland) en de verschillen met het Belgisch Nederlands. Zo heb ik geleerd dat er een aantal lexicale verschillen zijn en dat er zich communicatieproblemen kunnen voordoen. Als een Vlaming naar het station ‘loopt’, is hij toch iets meer gehaast dan een Nederlander. Het was heel interessant om dergelijke verschillen te leren. (P., Rechten, ULB)